http://www.inforegio.ro/ro/ www.fonduri-ue.ro http://www.guv.ro/ http://www.mdrap.ro/ www.fonduri-ue.ro
Schimbă limba:

vara  iarnaȘtiri ultimă oră

S-a deschis Muzeul Orașului Sinaia, prima galerie expozițională dedicată exclusiv orașului Sinaia și locuitorilor lui. Vă recomandăm cu căldură să-i treceți pragul! Veți regăsi aici adevărate pagini din istoria oraşului. Detalii... AICI.

Începând cu ora 17.00, la Sinaia, se vor aprinde luminile de Sărbători și se va deschide, în premieră, primul Târg de Crăciun al orașului. De asemenea, patinoarul din Parcul Dimitrie Ghica își va deschide porțile pentru toți amatorii alunecării pe gheață. Detalii ...... AICI

In acest weekend sunteți așteptați la sărbătoarea aprinderii iluminatului festiv în Sinaia și Bușteni!
Vineri, 5 decembrie, ora 16.00 în Parcul Central din Bușteni se dă startul sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae aduce tuturor vin fiert și ceai, colinde și bună dispoziție. Haideți cu noi!
Sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 17.00>

Cea mai populară sărbătoare a oraşului începe cu o paradă a comunităţii pe străzile oraşului. La programul sărbătorii desfăşurate... DETALII AICI...

Newsletter
nume:
email:

majestatea sa muntele
Acasa/ Sporturi/ Schi fond
Schi fond

Istoria schiului fond

Schiul fond a apărut din necesitatea oamenilor de a se deplasa peste zonele acoperite de zăpadă și s-a transformat în sport spre sfârșitul secolului XIX. Iși are originile în Norvegia.

Timp de secole, în zonele acoperite de zapadă din nord, schiurile au fost necesare pentru a aduna lemne de foc în timpul iernii sau pentru a ușura deplasarea oamenilor pe distanțele lungi dintre comunitățile izolate, devenind astfel un mijloc pentru a menține contactul social.

In aceeași perioadă de timp, în regiuni diferite se foloseau tipuri de schiuri diferite. Schiurile moderne din zilele noastre au legatura cu modelul Fennoscandian din sec al XIX-lea. Tipul est siberian de schiuri, era o placă subtire cu 4 găuri verticale pentru legatură. Uneori aceasta era acoperită cu blană. Laponii foloseau o legatură orizontală. Schiurile de schi fond folosite în prezent, au fost dezvoltate pornind de la tipul de schiuri folosite de laponi.

Unități ale armatei norvegiene practicau schiul înca din secolul al XVIII-lea. Ca sport, schiul a apărut în Norvegia la mijlocul secolului al XIX-lea; primul concurs a avut loc în anul 1842. Renumitul festival de schi de la Holmenkollen a început în 1892, cu accent inițial pe combinata nordică. In anul 1901 a fost adaugată separat o cursă de schi fond.

Proba masculină a debutat la primele Jocuri Olimpice de Iarnă de la Chamonix, în 1924 iar proba feminină, la Jocurile Olimpice de la Oslo, din 1952. Acest sport a fost dominat în mod tradițional de țările nordice.


Schi fond - Baza sportiva Valea Rasnoavei, Predeal

Există documente care atestă începuturile schiului în Predeal, înca din 1880. In 1924 se înfiinţează Comisia Centrală de Schi ce va susține activitatea acestei ramuri spo...


www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Regio. Initiativa locala: Dezvoltare regionala.
Vizitatori: 2312242