http://www.inforegio.ro/ro/ www.fonduri-ue.ro http://www.guv.ro/ http://www.mdrap.ro/ www.fonduri-ue.ro
Schimbă limba:

vara  iarna







Știri ultimă oră

S-a deschis Muzeul Orașului Sinaia, prima galerie expozițională dedicată exclusiv orașului Sinaia și locuitorilor lui. Vă recomandăm cu căldură să-i treceți pragul! Veți regăsi aici adevărate pagini din istoria oraşului. Detalii... AICI.

Începând cu ora 17.00, la Sinaia, se vor aprinde luminile de Sărbători și se va deschide, în premieră, primul Târg de Crăciun al orașului. De asemenea, patinoarul din Parcul Dimitrie Ghica își va deschide porțile pentru toți amatorii alunecării pe gheață. Detalii ...... AICI

In acest weekend sunteți așteptați la sărbătoarea aprinderii iluminatului festiv în Sinaia și Bușteni!
Vineri, 5 decembrie, ora 16.00 în Parcul Central din Bușteni se dă startul sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae aduce tuturor vin fiert și ceai, colinde și bună dispoziție. Haideți cu noi!
Sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 17.00>

Cea mai populară sărbătoare a oraşului începe cu o paradă a comunităţii pe străzile oraşului. La programul sărbătorii desfăşurate... DETALII AICI...

Newsletter
nume:
email:

majestatea sa muntele
Acasa/ Gastronomie/ Bucătăria regală
Bucătăria regală

"Caviar Frais / Crème Julienne Darblay/ Esturgeon Poché à L’Anglaise / Poulet en Cocotte Grand-Mère / Aspic de Foie Gras en Belle-Vue / Salade de Saison / Asperges Sauce Hollandaise / Glace Chérubin / Corbeilles de Fruits / Café Tzuica-Mastica / Drăgăşani Extra-Vieux / Capşa-Rouge / Champagne Capşa Brut / Liqueurs"
(Hotel ,,Palace”, Sinaia, 1931).

"Consommé Célestine / Supă Célestine, Viandes froides de Noel: hure de sanglier, roast beef, pressed beef, dindon, jambon, langue de boeuf, cochon de lait, paté de lievre et de foie gras, galantine de dinde et de volaille / Carne rece de Crăciun: căpăţână de porc mistreţ, carne prăjită, carne presată, curcan, jambon, limbă de vacă, purcel de lapte, pate de ficat şi de ficat de gâscă, piftie de curcă şi de găină, Sauce Cumberland et Moutarde / Sos Cumberland şi muştar, Salade / Salată, Epinards à la Crême / Spanac cu smântână, Plum - Pudding / Budincă."
(Castelul Peleş, Sinaia, Meniul din seara Ajunului Crăciunului 1925)

"Silure à la Mirabeau / Somn à la Mirabeau, Dinde Talleyrand / Curcă Talleyrand, Salade / Salată, Choux - Fleurs au gratin / Conopidă gratinată, Gelée de mandarines à la crême / Jeleu de mandarine cu frişcă, Café / Cafea."
(Castelul Peleş, Sinaia, 25 decembrie 1925)

,,Supă, Carne rece de Crăciun: purceluş de lapte, curcan, jambon, carne prăjită şi presată, carne de căprioară şi de viţel, pateu de ficat de iepure şi de căprioară, căpăţână de porc mistreţ, limbă de vacă, piftie de curcă şi găină, sos Cumberland şi muştar, spanac, Plum - Pudding şi fructe”
(Castelul Peleş, Sinaia, Meniul din seara Ajunului Crăciunului 1929). 


foto

Comentarii

Fii tu primul care comentează!

Adaugă
Comentarii



CAPTCHA Image


www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Regio. Initiativa locala: Dezvoltare regionala.
Vizitatori: 2074682