http://www.inforegio.ro/ro/ www.fonduri-ue.ro http://www.guv.ro/ http://www.mdrap.ro/ www.fonduri-ue.ro
Schimbă limba:

vara  iarnaȘtiri ultimă oră

S-a deschis Muzeul Orașului Sinaia, prima galerie expozițională dedicată exclusiv orașului Sinaia și locuitorilor lui. Vă recomandăm cu căldură să-i treceți pragul! Veți regăsi aici adevărate pagini din istoria oraşului. Detalii... AICI.

Începând cu ora 17.00, la Sinaia, se vor aprinde luminile de Sărbători și se va deschide, în premieră, primul Târg de Crăciun al orașului. De asemenea, patinoarul din Parcul Dimitrie Ghica își va deschide porțile pentru toți amatorii alunecării pe gheață. Detalii ...... AICI

In acest weekend sunteți așteptați la sărbătoarea aprinderii iluminatului festiv în Sinaia și Bușteni!
Vineri, 5 decembrie, ora 16.00 în Parcul Central din Bușteni se dă startul sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae aduce tuturor vin fiert și ceai, colinde și bună dispoziție. Haideți cu noi!
Sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 17.00>

Cea mai populară sărbătoare a oraşului începe cu o paradă a comunităţii pe străzile oraşului. La programul sărbătorii desfăşurate... DETALII AICI...

Newsletter
nume:
email:

majestatea sa muntele
Acasa/ Cultură/ Legende - geografia spirituală a bucegilor
Legende - geografia spirituală a bucegilor

Caraimanul

Uriaşul munte cu stânci râpoase a fost odată locuinţa unui mare vrăjitor. Când el sulfa într-un cimpoi, pădurile şi tot ce era împrejur înverzea şi înflorea. Acest uriaş avea o familie întinsă de copii care îl iubeau foarte mult. Dar într-o zi au început să se certe pe averea vrăjitorului. Ca să-i împace, Caraiman a făcut parte egală fiecăruia la ospăţul vieţii. Însă, în scurt timp, copiii leneşi au pierdut avutul lor şi au râvnit la soarta celor harnici, care se îmbogăţiră. Se-a încins atunci o bătaie între ei în care cei mai mulţi au fost ucişi.
Nereuşind să-i împace, uriaşul părinte s-a întristat şi a plâns atât de mult, încât lacrimile s-au scurs râuri până la mare. După un timp, copiii deveniţi oameni, s-au revoltat împotriva tatălui lor şi au vrut să-i smulgă cimpoiul fermecat, pe când Caraiman dormea. Însă ei au fost opriţi de dezlănţuirea unei furtuni teribile. Cât despre uriaş, el doarme încă cu cimpoiul sub subţioară, blocul de stâncă îndoit la mijloc, şi acum, câteodată, încă începe să răsune când furtuna se umflă şi se coboară în Valea Prahovei (sursa: Calendarul ilustrat al oraşului Sinaia, 1905).

Babele

Se spune că un împărat vestit a avut o fată atât de frumoasă că toţi fiii de crai au peţit-o, dar Dochiei nu i-a plăcut de nici unul. Într-un timp, unul dintre peţitori a pornit război împotriva împăratului, l-a bătut pe tatăl fetei şi a pornit spre palat să pună mâna pe fată. Dochia, de frică să nu cadă în mâna duşmanului, a cerut unei vrăjitoare să o prefacă într-o babă zbârcită. Şi-a luat nişte oi, s-a îmbrăcat cu nouă cojoace, căci era iarnă, şi s-a refugiat în pădure. Primăvara, în prima zi a lui martie a fost aşa de cald că prinţesa, acum babă, şi-a lepădat un cojoc din cele nouă. A doua zi a fost şi mai cald şi baba şi-a mai lepădat un cojoc; şi aşa până ce şi-a dezbrăcat toate cojoacele. Dar tocmai a noua zi, când a azvârlit ultimul cojoc, a început un vânt puternic, încât baba a îngheţat şi s-a prefăcut într-o stană de gheaţă. Poate că a ajuns-o vreun blestem de-al bietului său tată (Sursa: "Cultura poporului", 1922)

Alţii spun că Dochia a fost o soacră rea care şi-a trimis iarna nora la lemne în pădure. Când aceasta s-a întors acasă a adus trei fragi coapte înainte de vreme, în martie. Crezând că a venit primăvara şi a rămas cu caprele neduse la munte, soacra s-a grăbit să plece de acasă. Dar în munte a plouat mereu şi baba grăbită s-a îmbrăcat cu câte un cojoc; apoi, după ce acesta era ud de tot, îl lepăda şi lua altul. Şi-aşa a făcut până le-a isprăvit pe toate. În ziua a noua, de măcinici, când a ajuns în vârful muntelui, a dat îngheţul şi baba cu caprele s-au transformat în stană de gheaţă (Sursa: C. Rădulescu-Codin, Din trecutul nostru. Legende, tradiţii şi amintiri istorice, Editura Cartea Românească, f.a.).

Zânele din Valea Cerbului

Zânele ţării noastre se adunau pe vremuri, în toate toamnele, într-un loc din Valea Cerbului. Acolo după porunca zânei zânelor, cerneau, prin sita scaiului gândurile oamenilor. Erau gânduri bune şi gânduri rele. Numai cele bune treceau prin scai. Din gândurile bune se făceau numai grămezi micuţe, iar cele rele se îngrămădeau şi se făceau clăi şi apoi munţişori şi în urmă munţi. Astfel, piscurile Bucegilor s-au alcătuit numai din gândurile rele ale oamenilor. Gândurile bune s-au războit cu gândurile rele şi au biruit, fiindcă bunătatea totdeauna e mai puternică decât răutatea; şi ele au acoperit pe vrăjmaşe. De atunci, gândurile bune le vezi pretutindeni în jurul nostru: copacii, florile şi, mai sus de tot, iarba plaiurilor (sursa: Nestor Urechia, Zânele din Valea Cerbului, 1904).

Piatra Arsă

Cică s-au prăbuşit odată norii peste Valea Prahovei şi s-au pornit dealuri bătrâne şi izvoare şi s-a blocat drumul pe unde treceau munţii ciobanii din Ţara Bârsei, cu turmele lor. Văzând aceasta ciobanii au chemat din bucium ajutoare din toate părţile ţării. Şi atâţia au venit, că din zori de ziuă şi până la apus, le-a fost de-ajuns să ridice câte-un pumn din malul căzut pe vale şi să-l arunce între Vârful cu Dor şi Jepi. După ce au curăţit Valea Prahovei, ciobanii şi tovarăşii lor, pentru ca altădată ploile să nu mai risipească muntele de lut scos din vale, au grămădit peste el codrii de lemne tăiate, cărora le-au dat foc; şi aşa s-a prefăcut lutul în stâncă. De atunci muntele cel nou a fost numit Piatra Arsă (sursa: I. Mirea, Legendele păsărilor, animalelor, florilor, arborilor, şi legende religioase, istorice şi geografice, Bucureşti, Editura Cugetarea, f.a.)

Legenda schitului din Peştera Ialomiţei

Mihnea Vodă a venit odată în creierii Bucegilor, la peştera de la Obârşia Ialomiţei, spre a consulta o vestită vrăjitoare care locuia acolo. Aceasta, în loc să-i ghicească norocul şi să-i facă de dragoste, a început să-l blesteme grozav, încât Vodă speriat a luat-o la fugă prin păduri, până ce a căzut leşinat. Nişte ciobani dând de el l-au transportat la o stână unde şi-a venit în fire. Atunci Mihnea Vodă a zidit în gura peşterii un schit şi a orânduit acolo câţiva călugări în semn de mulţumire că a scăpat cu viaţă (sursa: Ion G. Babeş, Din plaiul Peleşului, schiţe geografice, istorice şi economice, 1893).

Vârful Omu

Un cioban s-a rătăcit în munţii Bucegi. Până la urmă a ajuns în vârful cel mai înalt al munţilor. Însă nici aici nu a putut să se orienteze. Atunci, s-a înfuriat şi a început să injure şi să blesteme. Dumnezeu a pedepsit ciobanul necredincios, transformându-l pe loc într-o stâncă care şi în prezent se poate vedea: Vârful Omu.

Vârful cu Dor

Un ciobănaş s-a îndrăgostit de fata stăpânului său şi a îndrăznit să i-o ceară de nevastă. Mocanul s-a învoit să i-o dea, numai dacă se prindea să petreacă iarna pe vârful Bucegilor. Băiatul îndrăgostit a acceptat şi a urcat plaiurile, însoţit numai de câinele său credincios. În vârful muntelui el a petrecut cinci luni de iarnă, înfruntându-şi teama de animale sălbatice, dar şi zăpada, vântul şi gerul.
Iarna a trecut. A doua zi după Buna Vestire, ciobanii s-au suit la stână, în întâmpinarea fratelui lor. Ciobănaşul i-a văzut, i-a auzit, dar deodată ochii i s-au împăienjenit, braţele şi picioarele i-au amorţit şi a rămas nemişcat ca o stâncă. Apoi a căzut la poalele piscului, pe plaiul Furnicii, dându-şi duhul în braţele tovarăşilor săi. Ciobanii l-au îngropat chiar în locul unde a murit. De atunci, piscul pe care ciobănaşul a petrecut o iarnă, cu gândul la viitoarea lui soţie, s-a numit Vârful cu Dor, adică muntele „durerii şi al părerii de rău". (sursa: Dora d`Istria, Les femmes en Orient,1858, Zürich în "Ţara Bârsei", ian.-febr. 1933).

Steaua nemuritoare a Bucegilor

Se povesteşte că steaua care i-a călăuzit pe cei trei crai de la Răsărit la locul naşterii Pruncului Iisus a ales după împlinirea misiunii primite de la Dumnezeu să se odihnească în munţii Bucegi. Deasupra Bucegilor, steaua s-a desfăcut în mii de steluţe. Apoi, fiecare steluţă s-a transfomat într-o floare albă, în chip de stea, moale ca lâna, care nu se veştejeşte niciodată: Floarea de Colţ, floarea de Bucegi, ba ciobanii o numesc mai simplu Floare, căci, după cugetul lor, ea este Floarea, precum Dumnezeu e Dumnezeu... (Nestor Ureche, În Bucegi, 1907)


foto

Comentarii
liuchunkai- 2017-07-20 autor: liuchunkai

20170720lck

swarovski crystal

louis vuitton

juicy couture tracksuit

cheap ray ban sunglasses

ray ban wayfarer

oakley sunglasses wholesale

michael kors outlet store

michael kors outlet clearance

christian louboutin shoes

michael kors outlet clearance

coach outlet

coach outlet online

michael kors handbags

cheap oakley sunglasses

coach outlet online

max 90

cheap ray bans

air force 1 shoes

mulberry uk

burberry outlet store

coach outlet

michael kors outlet clearance

michael kors outlet clearance

adidas outlet

ysl outlet online

giuseppe zanotti shoes

michael kors outlet online

gucci outlet online

ray ban sunglasses

salomon outlet

instyler

cheap ray ban sunglasses

yeezy boost

oakley sunglasses

louis vuitton handbags

louis vuitton

michael kors outlet online

cheap oakley sunglasses

new balance outlet

canada goose outlet store

michael kors outlet online

louis vuitton

coach outlet store online

michael kors outlet online

michael kors outlet online

nfl jersey wholesale

longchamp handbags

true religion jeans

polo ralph lauren

nike free running

ralph lauren uk

coach outlet online

oakley sunglasses

ugg outlet,ugg outlet sale,uggs outlet,ugg outlet online clearance,ugg outlet store,ugg outlet coupons,ugg outlet boots,ugg outlet online store

louis vuitton uk

ralph lauren

reebok shoes

michael kors outlet online

fitflops sale clearance

coach factory outlet

coach outlet online

michael kors outlet online

christian louboutin sale

cheap jerseys wholesale

louis vuitton handbags

oakley sunglasses wholesale

prada outlet online

nfl jerseys

ralph lauren outlet

polo ralph lauren

mlb jerseys

polo outlet stores

christian louboutin sale

coach outlet

ferragamo shoes

mulberry handbags

tory burch outlet online

coach outlet store online

ray-ban sunglasses

coach outlet online

coach outlet

cheap oakley sunglasses

oakley sunglasses wholesale

nhl jerseys

michael kors outlet online

burberry canada

coach factory outlet

coach outlet store online

ralph lauren?uk

air max 90

michael kors uk

pandora bracelet

fitflops

lacoste pas cher

michael kors factory outlet

coach outlet online

michael kors outlet clearance

nike shoes for women

ugg outlet clearance,ugg outlet online clearance,ugg outlet,uggs outlet,ugg outlet store,ugg outlet coupons,ugg outlet boots,ugg outlet online store,ugg outlet sale

louis vuitton

kobe shoes

mulberry bags

omega outlet

rolex orologi

cazal outlet

michael kors outlet stores

asics,asics israel,asics shoes,asics running shoes,asics israel,asics gel,asics running,asics gel nimbus,asics gel kayano

coach outlet store online

oakley sunglasses wholesale

michael kors outlet online

coach outlet store online

true religion outlet uk

ralph lauren uk

rolex watches,rolex replica watches,replica rolex watches,replica watches

louis vuitton bags

cheap jordans free shipping

swarovski crystal

hermes outlet

longchamp outlet

christian louboutin outlet

hollister clothing store

coach outlet

foamposite shoes

polo outlet

louis vuitton outlet

ugg outlet

valentino shoes

longchamp outlet online

ralph lauren outlet

ray ban sunglasses

kate spade handbags

nike trainers

swarovski outlet

gucci outlet online

michael kors outlet online

cheap ray ban sunglasses

michael kors outlet

polo ralph lauren outlet

pandora outlet

coach outlet

coach outlet

coach outlet

true religion jeans

cheap nfl jerseys

coach factory outlet

coach outlet clearance

cheap oakley sunglasses

chrome hearts online store

cartier watches

nike trainers uk

lacoste polo

polo ralph lauren outlet

cheap ray ban sunglasses

oakley sunglasses sale

swarovski jewelry

tory burch outlet online

mac cosmetics sale

true religion jeans sale

michael kors outlet clearance

nike outlet

louis vuitton outlet store

michael kors outlet

burberry outlet sale

michael kors outlet online

air max 2015

mulberry outlet

rolex watches

michael kors outlet clearance

coach outlet

coach outlet clearance

los angeles lakers

michael kors handbags

ugg boots,ugg boots outlet,ugg boots for women,ugg boots on sale,ugg boots clearance,ugg boots for men,ugg boots for kids,ugg boots clearance sale women,ugg boots clearance outlet

christian louboutin shoes

michael kors outlet online

nike shoes outlet

michael kors outlet

coach factory outlet

cheap ray ban sunglasses

true religion outlet

soccer cleats

ray ban sunglasses wholesale

michael kors outlet online

pandora charms sale clearance

true religion uk

uggs outlet

cheap oakley sunglasses

christian louboutin shoes

polo ralph lauren outlet

yeezy boost 350

michael kors outlet clearance

gucci bags

ray ban sunglasses

michael kors outlet

louis vuitton

michael kors canada

ray ban sunglasses uk

ferragamo shoes sale

ralph lauren outlet

michael kors outlet clearance

michael kors outlet clearance

cartier watches

coach outlet

coach outlet online

michael kors outlet store

coach outlet online

nike outle

ugg outlet,uggs outlet,ugg outlet online clearance,ugg outlet store,ugg outlet coupons,ugg outlet boots,ugg outlet online store,ugg outlet sale

swarovski jewellery

oakley sunglasses

gucci outlet online

michael kors outlet clearance

polo outlet

reebok shoes

nike outlet store online

ray ban sunglasses

louis vuitton outlet online

ferragamo outlet

nba jerseys wholesale

ralph lauren outlet

coach outlet

hermes outlet store

nike air huarache

gucci outlet

michael kors outlet clearance

louis vuitton outlet stores

cheap ray bans

fitflops

kobe bryants shoes

coach outlet store

mlb jerseys

louis vuitton outlet online

oakley sunglasses wholesale

coach outlet online

rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex

ralph lauren uk

coach handbags outlet

louis vuitton outlet online

coach outlet

louis vuitton outlet online

polo ralph lauren

cheap oakley sunglasses

oakley sunglasses sale

adidas wings shoes

tory burch sandals

longchamp

ferragamo shoes

coach outlet clearance

ray bans

nike outlet store online

canada goose coats

cheap soccer jerseys

michael kors outlet

converse shoes sale

ralph lauren outlet

michael kors outlet clearance

nike outlet online

michael kors outlet clearance

polo pas cher

true religion jeans outlet

prada sunglasses for women

thomas sabo charms

michael kors outlet clearance

cheap ray ban sunglasses

cheap oakley sunglasses

michael kors outlet

michael kors outlet clearance

coach outlet

coach outlet online

polo ralph lauren

coach outlet

mizuno shoes

mulberry handbags

louis vuitton outlet

hermes birkin bag

nike air huarache

coach outlet

cheap nba jerseys

cheap ray ban sunglasses

michael kors outlet

oakley sunglasses wholesale

cheap jordan shoes

cheap oakley sunglasses

coach factory outlet

polo ralph lauren

nike store uk

marc jacobs sale

louis vuitton

fitflops sale clearance

mbt shoes outlet

cheap oakley sunglasses

coach outlet online

christian louboutin shoes

birkenstock shoes

coach outlet

ferragamo outlet

cheap oakley sunglasses

ralph lauren

oakley sunglasses wholesale

louis vuitton outlet

cheap oakley sunglasses

canada goose jackets

snapback hats

cartier watches for women

ed hardy outlet

cheap mlb jerseys

ray-ban sunglasses

oakley sunglasses wholesale

cheap oakley sunglasses

oakley sunglasses sale

tory burch outlet online

tory burch outlet online

nike roshe run

cheap nike shoes

pandora jewelry

louis vuitton outlet

nhl jerseys wholesale

fitflops uk

cheap jordan shoes

true religion outlet

coach outlet online

lebron shoes

christian louboutin outlet

kate spade handbags

oakley sunglasses wholesale

pandora outlet

fitflops

ferragamo shoes

fitflops uk

lacoste outlet

nike uk store

cheap oakley sunglasses

cheap ray ban sunglasses

christian louboutin

longchamp

ugg boots,ugg boots outlet,cheap uggs boots,ugg boots for women,ugg boots on sale,ugg boots clearance,ugg boots clearance sale women,ugg boots clearance outlet,ugg boots for men,ugg boots for kids

ralph lauren outlet stores

ralph?lauren?polo?shirts

adidas nmd

adidas nmd runner

oakley sunglasses wholesale

polo ralph lauren

fred perry polo

rolex outlet

cheap oakley sunglasses

nike blazer pas cher

michael kors outlet clearance

coach factory outlet

coach outlet online

cartier watches for sale

polo outlet online

louis vuitton outlet

Nike Free shoes

cheap jordans for sale

mont blanc pens

louis vuitton outlet

canada goose

michael kors handbags

adidas shoes

longchamp handbags

michael kors uk

nba jerseys

rolex watches outlet

coach outlet online

polo outlet

louis vuitton outlet

nike trainers

cleveland cavaliers jerseys

canada goose jackets

burberry outlet store

snapbacks wholesale

adidas shoes

lacoste shirts

louis vuitton

ray ban sunglasses uk

polo ralph lauren

christian louboutin shoes

ralph lauren polo

adidas outlet

ralph lauren polo

gucci outlet online

gucci outlet store

pandora jewellery

canada goose outlet store

nike air max 90

hollister shirts

mbt shoes

air max 90

coach factory outlet

louis vuitton outlet

cheap oakley sunglasses

coach outlet store online

kd shoes

oakley sunglasses wholesale

ralph lauren polo

canada goose outlet

christian louboutin outlet

cheap nfl jerseys

oakley sunglasses sale

air max shoes

coach outlet online coach factory outlet

louis vuitton borse

michael kors outlet clearance

tory burch outlet

coach outlet store online

camisetas futbol baratas

canada goose uk

longchamp handbags

ralph lauren

cheap replica watches

cheap jordans

jordan 4

true religion outlet store

swarovski jewelry

michael kors outlet clearance

vans outlet

jordan shoes

cheap ray ban sunglasses

nfl jerseys

mulberry handbags sale

true religion jeans

christian louboutin shoes

coach outlet online

nfl jersey wholesale

pandora charms

christian louboutin

michael kors uk

Basketball Shoes

coach factory outlet

michael kors outlet online

polo outlet

ugg boots clearance,ugg boots,ugg boots outlet,ugg boots for women,ugg boots on sale,ugg boots for men,ugg boots for kids,ugg boots clearance sale women,ugg boots clearance outlet

christian louboutin uk

prada outlet

ralph lauren outlet

tory burch handbags

coach outlet online

rolex watches for sale

coach outlet online

polo ralph lauren outlet

mulberry handbags

lebron shoes

nike shoes

basketball shoes,basketball sneakers,lebron james shoes,sports shoes,kobe bryant shoes,kobe sneakers,nike basketball shoes,running shoes,mens sport shoes,nike shoes

coach outlet online

cheap ray ban sunglasses

ralph lauren

oakley sunglasses wholesale

coach outlet online

ralph lauren shirts

air max trainers

michael kors outlet

nike air max 1

true religion outlet

rolex uk

canada goose outlet online

gucci borse

adidas shoes

air max 90

chrome hearts outlet

mbt shoes outlet

kate spade

pandora jewelery

coach outlet

roshe run

soccer jerseys wholesale

ugg outlet,ugg outlet clearance,uggs outlet,ugg outlet online clearance,ugg outlet store,ugg outlet online store,ugg outlet sale,ugg outlet coupons,ugg outlet boots

supra shoes sale

cheap jordans

hermes belts

coach outlet store online

ralph lauren outlet

louis vuitton outlet stores

ray ban sunglasses outlet

sac louis vuitton pas cher

michael kors outlet online

polo outlet stores

oakley sunglasses

michael kors outlet

mulberry outlet,mulberry handbags outlet

coach factory outlet

air max 90

rolex watches

longchamp outlet

polo ralph lauren

ralph lauren outlet

coach factory outlet

puma shoes

kate spade uk

cheap oakley sunglasses

kate spade outlet online

kobe 9 elite

(0) (0)


simonopstrup@wwwemail.stream - 2017-07-20 autor: BennyTassy

wh0cd527345 sildenafil going here generic strattera flagyl where can i buy flagyl online viagra indocin

(0) (0)

notagife@artemmel.info- 2017-07-21 autor: Donnwheks

wtufwpk7ffqpm23wmx cheap baclofen online baclofen coupon p05spvp4e1f1pj0ca4

(0) (0)

pnzycadg@artemmel.info- 2017-07-21 autor: apsfztge

3vewnrnnt1vpisvkag buy baclofen online order baclofen f8wzvajyrftz8u8p4e

(0) (0)

vtiqucls@artemmel.info- 2017-07-23 autor: iohdexdu

w8ljg694az9yfyyhmp buy baclofen online cheap baclofen online nc92y5e4bnuwig8cur

(0) (0)

cnbcbflc@artemmel.info- 2017-07-23 autor: toqyycol

9lpfhsgg97uzylnxvs baclofen baclofen zf19vccxf07gmun8k6

(0) (0)

donnettaswift77@hostingninja.men - 2017-07-25 autor: BennyTassy

wh0cd90334 BUY CHEAP NOLVADEX ONLINE

(0) (0)

andrewstrachan@wwwemail.win - 2017-07-25 autor: Kennethmor

wh0cd61710 Nolvadex Cost

(0) (0)

- 2017-07-25 autor: Erickcah

wh0cd772561 yasmin parvaneh Colchicine

(0) (0)

walterc073@blinkweb.win - 2017-07-27 autor: Charlesdex

wh0cd326990 precose omeprazole prilosec coumadin mirapex arava

(0) (0)

2cv0trwo@gmai.com- 2017-07-31 autor: 7yxm1atx

The risk or severity of adverse effects can be increased when Pirfenidone is combined with Prednisone. cheap prednisone, cortisone shot side effects depression - cortisone shot side effects depression:

(0) (0)

vwsorge@web2web.stream - 2017-07-31 autor: Kennethmor

wh0cd551235 Bentyl Over The Counter

(0) (0)

mulo@try-rx.com- 2017-07-31 autor: Chaswrable

Potenzmittel Cialis De cheap cialis Priligy Farmacia Ahumada

(0) (0)

kelgokyoxip@rxmdrx.com- 2017-07-31 autor: KelFechah

Viagra Soft Tabs Wirkung viagra prescription Albendazole For Sale

(0) (0)

carlawhitehead@mail4you.stream - 2017-08-01 autor: Kennethmor

wh0cd816518 Bentyl

(0) (0)

jerryc.at@outlook.com- 2017-08-02 autor: MkaaSette

zw3ujlujh7wn71hhwi baidu ldymphc4ls9j3kj3d6

(0) (0)

- 2017-08-02 autor: Erickcah

wh0cd980586 cheapest price viagra

(0) (0)

twinletone@sgdfhghtj5.directory - 2017-08-02 autor: Charlesdex

wh0cd889987 retin-a hydrea 500 mg atarax for hives avodart duricef zoloft

(0) (0)

andrewstrachan@web2web.stream - 2017-08-05 autor: Kennethmor

wh0cd306034 citalopram allopurinol 100mg sildenafil zyprexa

(0) (0)

ldk2078@myumail.stream - 2017-08-06 autor: AlfredDum

wh0cd232557 buy prednisolone

(0) (0)

brandssolution77@gmail.com- 2017-08-09 autor: brandssolution.co.uk

Pills for sale usa, lowest price uk and generic online overnight, purchase online usa except can i buy over the counter in australia. Price uk also online overnight shipping, generic for sale and how much does generic cost despite prices australia.

(0) (0)

brandssolution87@gmail.com- 2017-08-10 autor: bsolution

Australia prescription http://www.brandssolution.co.uk/uploads/160_120/pharmacy/index-14.html for sale in las vegas.

(0) (0)

sofiya_osinnikova@mail.ru- 2017-08-14 autor: SofiyaMef

buy generic viagra singapore http://viagraprofessionalok.com/ - buy viagra viagra buy generic viagra articles

(0) (0)

sofiya_osinnikova@mail.ru- 2017-08-15 autor: SofiyaMef

cialis feel new again discount cialis cialis cheap cialis one day pri

(0) (0)

sofiya_osinnikova@mail.ru- 2017-08-15 autor: SofiyaMef

achat du viagra au canada http://viagraprofessionalok.com/ - viagra generic cheap viagra viagra lander rezeptfrei

(0) (0)

sofiya_osinnikova@mail.ru- 2017-08-15 autor: SofiyaMef

por ahi pastilla de cialis http://cialisactiveokl.com/ - cialis cheap generic cialis once daily cialis online

(0) (0)

sofiya_osinnikova@mail.ru- 2017-08-15 autor: SofiyaMef

why is viagra so expensive? generic viagra viagra viagra online buy you how

(0) (0)

sofiya_osinnikova@mail.ru- 2017-08-15 autor: SofiyaMef

cialis senza ricetta farmacia cialis online cialis online whats best to take cialis

(0) (0)

sofiya_osinnikova@mail.ru- 2017-08-16 autor: SofiyaMef

usefull link soft cialis http://cialisactiveokl.com/ - buy cialis online cialis generic cialis one day pill

(0) (0)

sofiya_osinnikova@mail.ru- 2017-08-16 autor: SofiyaMef

viagra muy barato http://viagraprofessionalok.com/ - cheap viagra online cheap viagra buy viagra force

(0) (0)

vladimirelsh@yandex.com- 2017-08-17 autor: MoisesMef

effets cialis 20 http://buyxocialishnline.com/ - buy cialis online cialis cheap compra cialis barcelona

(0) (0)

sofiya_osinnikova@mail.ru- 2017-08-17 autor: SofiyaMef

viagra cheap more xxx sales viagra viagra 100mg viagra buy in usa

(0) (0)

vladimirelsh@yandex.com- 2017-08-17 autor: MoisesMef

rx store cialis http://buyxocialishnline.com/ - buy cialis online cialis online de cuantos mg viene el cialis

(0) (0)

Adaugă
ComentariiCAPTCHA Image


www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Regio. Initiativa locala: Dezvoltare regionala.
Vizitatori: 859201