http://www.inforegio.ro/ro/ www.fonduri-ue.ro http://www.guv.ro/ http://www.mdrap.ro/ www.fonduri-ue.ro
Schimbă limba:

vara  iarnaȘtiri ultimă oră

S-a deschis Muzeul Orașului Sinaia, prima galerie expozițională dedicată exclusiv orașului Sinaia și locuitorilor lui. Vă recomandăm cu căldură să-i treceți pragul! Veți regăsi aici adevărate pagini din istoria oraşului. Detalii... AICI.

Începând cu ora 17.00, la Sinaia, se vor aprinde luminile de Sărbători și se va deschide, în premieră, primul Târg de Crăciun al orașului. De asemenea, patinoarul din Parcul Dimitrie Ghica își va deschide porțile pentru toți amatorii alunecării pe gheață. Detalii ...... AICI

In acest weekend sunteți așteptați la sărbătoarea aprinderii iluminatului festiv în Sinaia și Bușteni!
Vineri, 5 decembrie, ora 16.00 în Parcul Central din Bușteni se dă startul sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae aduce tuturor vin fiert și ceai, colinde și bună dispoziție. Haideți cu noi!
Sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 17.00>

Cea mai populară sărbătoare a oraşului începe cu o paradă a comunităţii pe străzile oraşului. La programul sărbătorii desfăşurate... DETALII AICI...

Newsletter
nume:
email:

majestatea sa muntele
Acasa/ Culte/ Spiritualitate precreștină
Spiritualitate precreștină

 Munții Bucegi, altarul neamului românesc, leagănul vechii civilizații pelasge, inima nemuritoarei Dacii, locul unde zeii au coborât pe pamânt, locul renașterii și redeșteptării ființei noastre naționale.

Sanctuar sfânt al strămoșilor noștri, acești munți ascund o istorie și secrete greu de imaginat. Se spune că acești munți sunt zidiți efectiv. Urcați în munți și observați constituția lor! Ați putea observa prezența mortarelor vechi de mii de ani, care reunesc în interiorul lor roci diferite, care au modalități diferite de formare. Geologii ne spun că acești munți sunt formați dintr-un tip aparte de roci, conglomeratul de Bucegi. Ce e mit și ce e realitate?

Cine știe că în Munții Bucegi există Polul Energetic al României dar și al Planetei? Asta cred cu tărie pasionații de astfel de fenomene. Există o anumită zonă în care, într-o anumită zi din an, Cerul se unește cu Pamântul și întreaga Planetă primește energie - hrana sa energetică - pentru încă un an de zile. Există pe cuprinsul lor un "Intreit Stâlp al Cerului", locul unde străbunii noștri daci comunicau cu zeii, prin intermediul marilor preoți daci, sacerdoți, cu capacități extraordinare raportate la noi, muritorii de rând.

Intregul areal al Munților Bucegi abundă în dovezi și mărturii ale construcțiilor megalitice create în aceste locuri. Peste tot sunt blocuri de piatră de mărimi și greutăți incredibile, fasonate, având fațete prelucrate de o manieră incredibilă, prezentând muchii tăiate perfect în unghiuri drepte, formând figuri geometrice - prisme, paralelipipede, cuburi. Au fost ele create acum mii de ani? Sau pot fi atribuite eroziunii naturii?

Și unde dacă nu în Munții Bucegi, să fie întâlnite izvoarele sfinte ale tinereții fără batrânețe și ale vieții fără de moarte, secret ascuns cu mult sârg de oculta care dorește secretizarea acestor informații. Informație întâlnită și transmisă în cuprinsul basmelor vechi românești, care, pentru profani sunt numai povești pentru copii dar care ascund realități incredibile. Niciunde nu mai întâlnim atâtea denumiri vechi, în limba dacică, ce au rezonanțe ancestrale atât de dulci pentru neamul nostru: Omu, Obârsia, Valea Cerbului, Găvanele, Bătrâna, Lespezi, Zănoaga, Gaura, Vârful cu Dor, Jepii, Piatra Arsă și lista ar putea continua. Câți oameni nu și-ar dori să descopere "Gura de Rai" și să se vindece instantaneu de afecțiunile pe care le au? Câți oameni nu și-ar dori să plutească cu ușurința aidoma vechilor inițiați daci - Ktistai și Kapnobatai? Câți oameni nu și-ar dori să simtă și să înțeleagă adevărata natură umană? Să simtă energiile benefice din preajma marelui megalit, a marelui zeu imortalizat în piatră, Marele Sfinx? Mulți, cu siguranță!

Munții Bucegi așteaptă de milenii să releveze misterele oamenilor, într-o sfântă aducere aminte și nu cer în schimb decât un lucru. Un lucru, atât! Un lucru ce poate părea minor sau poate parea uriaș; ei cer oamenilor CREDINȚĂ. Credința în ceea ce a fost, recunoștința pentru ceea ce este și credința în ceea ce va veni. Dacă credință nu e, nimic nu e!


Babele

...


www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Regio. Initiativa locala: Dezvoltare regionala.
Vizitatori: 2204723