http://www.inforegio.ro/ro/ www.fonduri-ue.ro http://www.guv.ro/ http://www.mdrap.ro/ www.fonduri-ue.ro
Change language:
vara  iarnastiri ultima ora

S-a deschis Muzeul Orașului Sinaia, prima galerie expozițională dedicată exclusiv orașului Sinaia și locuitorilor lui. Vă recomandăm cu căldură să-i treceți pragul! Veți regăsi aici adevărate pagini din istoria oraşului. Detalii... AICI.

Începând cu ora 17.00, la Sinaia, se vor aprinde luminile de Sărbători și se va deschide, în premieră, primul Târg de Crăciun al orașului. De asemenea, patinoarul din Parcul Dimitrie Ghica își va deschide porțile pentru toți amatorii alunecării pe gheață. Detalii ...... AICI

In acest weekend sunteți așteptați la sărbătoarea aprinderii iluminatului festiv în Sinaia și Bușteni!
Vineri, 5 decembrie, ora 16.00 în Parcul Central din Bușteni se dă startul sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae aduce tuturor vin fiert și ceai, colinde și bună dispoziție. Haideți cu noi!
Sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 17.00>

Cea mai populară sărbătoare a oraşului începe cu o paradă a comunităţii pe străzile oraşului. La programul sărbătorii desfăşurate... DETALII AICI...

Newsletter
nume:
email:

Acasa/ Azuga
Azuga

Prima denumire a localităţii a fost Între Prahove şi se referă la locul unde se varsă pârâul Azuga în râul Prahova. În 1881, numele aşezării a fost schimbat în Azuga. Se pare că numele provine din latinescul ad-juga şi se traduce prin În jugul muntelui. În tradiţia locală, întemeietorul aşezării a fost ciobanul Gheorghe Zangor, care a ridicat prima casă din Azuga, pe drumul Braşovului, lângă hanul Între Prahove (în zona şcolii generale de astăzi), la începutul secolului al XIX-lea.

Dezvoltarea localităţii a început în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, după înfiinţarea unor fabrici importante, recunoscute ca furnizori ai Casei Regale române: fabrica de sticlă S. Grunfeld (1879), fabrica de caşcaval M. Mocanu (1882), fabrica de var hidraulic Blebea (1885, medalie de argint la Expoziţia Universală de la Paris din 1889), fabrica de postav Rheim, Scheeser & Co. (1887), fabrica de salam Carol Scheeser (1887), fabrica de cherestea Schender (1888), Fabrica de şampanie W. Rhein (1892), Fabrica de bere Grundt, Rădulescu & Co. (1898 – 1900).

Comuna Azuga a fost declarată oraş în 1948. Azuga comunistă şi-a păstrat profilul industrial şi a fost singura aşezare din valea superioară a Prahovei fără funcţie turistică.

În prezent, Azuga este una dintre staţiunile turistice cele mai tinere şi mai dinamice din România. A fost recunoscută ca staţiune turistică de interes naţional în anul 2003.

Posibilități de practicare a unor sporturi:

- drumeții montane
- mountain bike pe drumurile forestiere
- fotbal
- terenuri de tenis
- sală de sport multifuncțională
- piscine acoperite
- pescuit sportiv pe Valea Limbașelului și Valea Azugii
- fond de vânătoare


Atracții turistice

 Pivnițele Rhein, Azuga

„Fabrica de şampanie" a fost înfiinţată în anul 1892 de braşoveanul Wilhelm Rhein, România fiind a patra ţară din lume în care s-a produs spumantul prin fermentaţie naturală în sti...


 Biserica Ortodoxă "Sf. Treime", Azuga

Biserica a fost construită din piatră cioplită pe un teren oferit de Casa Regală a României, în perioada 1902-1904. Regele Carol I a donat odoarele şi a plătit pictura bisericii, iar clop...


www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Regio. Initiativa locala: Dezvoltare regionala.
Vizitatori: 2312205